TENNISVERENIGING T´77 
/

 

 

De Jeugdcommissie


De JC van tennisvereniging T’77 bestaat op dit moment uit 3 leden. Namens het bestuur is dat Dianne Kramer-Hoekman en als commissieleden zijn dat Elly Molenaar en Adri de Boer. Samen komen we 2 à 3 keer per jaar bij elkaar om te praten over de activiteiten die er voor de jeugd gehouden gaan worden. Door de verschillende activiteiten proberen we de jeugd het plezier in de tennissport te laten beleven en te vergroten. Bij verschillende activiteiten worden zogenaamde “hulpouders” ingezet. Hierdoor raken de ouders ook meer betrokken bij de sportbeleving van hun kind(eren).

Al vele jaren is er een vast trainingsuur voor de jeugd. Dit is op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Doordat de kinderen in een app groep zitten, worden ze geïnformeerd op welke datums dit is. Om zo’n trainingsuur vorm te geven zijn er veel vrijwilligers nodig. Deze vrijwilligers worden in een schema geplaatst en zijn altijd met z’n tweeën aanwezig. Ook deze groep zitten samen in een app en daardoor is het makkelijk om als je een keer niet kan met iemand te ruilen. Dit trainingsuur is er echt voor alle speelsterktes. Van beginner tot gevorderde kun je op dit uur terecht. Meestal zitten de jeugdleden ook op les bij onze tennislerares Janka Duursema. Hier leren ze een goede techniek aan waar ze hun hele tennis loopbaan veel profijt van hebben. Les in combinatie met het uur trainen op woensdag, zorgt voor een snelle vooruitgang van onze jeugdleden.

Aan het begin van het seizoen (meestal eind maart/begin april) beginnen we met een openingstoernooi. In juni en in september spelen we het Jeugdtoernooi URK/NOP. Dit is een leuk toernooi waardoor de jeugdleden hun krachten kunnen meten met de jeugd uit de polderdorpen zoals Tollebeek, Espel, Marknesse, Emmeloord, Creil, Rutten en Nagele. Aan het eind van het seizoen is er het eindtoernooi.Taken Jeugdcommissie:   

  • Het bedenken, organiseren en uitvoeren van activiteiten voor de jeugd.
  • Het samenstellen van de jeugdactiviteiten kalender
  • Het informeren van jeugdleden over de aanstaande activiteiten
  • Het werven en behouden van jeugdleden
  • Het promoten van jeugdactiviteiten (bijv. via de app groep, Krant of Facebook)
  • Het motiveren van ouders van jeugdleden om te helpen bij het organiseren van jeugdactiviteiten
  • Aanspreekpunt voor jeugdleden en ouders
  • Communiceren met de trainster en bestuur
  • Het werven van leden voor de jeugdcommissie


Lijkt het jou nou ook leuk om te gaan tennissen. Kom dan gerust een keer langs op de baan. Ook kun je een mailtje sturen naar Dianne Kramer-Hoekman (email: jeugd@T77.nl)

We zien uit naar jouw komst.

Namens de Jeugdcommissie

Dianne, Elly en Adri


 
Kaart