TENNISVERENIGING T´77 
/

 

 

Welkom bij Tennisvereniging T'77

NIEUWS VAN DE TC

Iedereen is blij dat er weer getennist kan worden, maar er worden voorlopig nog geen officiële wedstrijden gespeeld. Het Zuiderzeetoernooi, dat eind juni gespeeld zou worden, kan dit jaar niet doorgaan. Maar daar hebben we iets voor in de plaats gesteld. T.V. T’77 organiseert de komende weken een gemengd dubbel-competitie, uitsluitend voor eigen leden. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag- en donderdagavond. De speelavonden zijn 9, 11, 16, 18, 23, 25 en 30 juni. Deelnemers kunnen 1 verhindering opgeven. De slotavond is 2 juli, als we – naar het nu lijkt – weer gebruik kunnen maken van de kantine en het terras.

Opzet

Elke speelavond zijn er twee speelrondes, dus je speelt om 19.00 uur of om 20.30 uur. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets, bij 1-1 in sets wordt er een supertiebreak gespeeld. Deelnemers zorgen zelf voor ballen. De inschrijfkosten bedragen € 5,- per persoon. We spelen in poules en streven ernaar dat iedereen ten minste drie wedstrijden speelt. Tot 1 juli is het conform het protocol de bedoeling dat spelers na de wedstrijd naar huis gaan. De laatste speelavond, 2 juli, mag de kantine weer open en is de prijsuitreiking.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 5 juni aanstaande aanmelden via dit formulier:

https://forms.gle/ 9fSzbaDuFt7Uzsrx9.

 

Voor in de agenda

  • Zaterdag 4 juli organiseren we het openingstoernooi.
  • Na de zomervakantie willen we clubkampioenschappen organiseren.

Informatie hierover volgt binnenkort. We hopen op veel aanmeldingen!

NIEUWS VAN HET BESTUUR

Tennispark vanaf 11 mei 2020 weer geopend

Afgelopen woensdag kregen we goed nieuws van het kabinet. De maatregelen vanwege het Coronavirus zijn voor onder meer de niet-contactsporten die buiten kunnen worden georganiseerd, versoepeld. Dit betekent dat het voor iedereen weer mogelijk wordt om te gaan tennissen en dat er een einde is gekomen van een periode waarbij het tennispark verplicht gesloten moest blijven. Nu het weer mooi weer is, is het des te prettiger dat we weer lekker de baan op mogen.

Het Coronavirus zal waarschijnlijk nog een tijd onder ons blijven. Daarom heeft het NOC*NSF in samenspraak met de KNLTB een Protocol Verantwoord Sporten en Aanvullende richtlijnen voor tennis en padel opgesteld. Hierin staan alle maatregelen en richtlijnen die veilig sporten mogelijk moeten maken. Als tennisvereniging vinden wij de veiligheid van onze leden het belangrijkst. Wij volgen daarom het protocol en de richtlijnen nauwgezet op. Deze documenten zijn bij deze e-mail gevoegd. Hieronder volgen de belangrijkste regels/maatregelen die vanaf 11 mei 2020 ingaan als je wil gaan tennissen:

  • EEN BAAN AFHANGEN IS VERPLICHT. Zonder afhangen mag er niet getennist worden, ook als het park nagenoeg leeg is. Mochten alle banen bezet zijn, kun je een baan na 30 minuten speeltijd afhangen.
  • Ga na het tennissen direct naar huis en blijf niet hangen.
  • Als toeschouwer bij een baan gaan kijken is niet toegestaan.
  • Het parkeren van de auto kan alleen op de grote parkeerplaats. De toegangsweg naar het park wordt voor auto's afgesloten.
  • De kantine en het terras zijn gesloten.
  • Uiteraard gelden ook de algemene maatregelen van 1,5 meter afstand voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder en thuis blijven bij klachten.

Om het veilig tennissen mogelijk te maken wordt van iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid verwacht. Wij gaan er dan ook vanuit dat iedereen zich aan deze regels houdt. Zo kunnen we het tennissen, ook tijdens Corona, voor iedereen leuk maken. Mochten de regels niet opgevolgd worden en daardoor mogelijk onveilige situaties ontstaan, kan besloten worden het tennispark weer te sluiten. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat dit niet nodig zal zijn en iedereen weer de mogelijkheid heeft om te gaan spelen.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Remco de Lijster (06-11765384 of via secretaris@t77urk.nl). Hij is het aanspreekpunt voor alle vragen rond Coronamaatregelen op het tennispark.

Met vriendelijke groet,

het bestuur van T'77


 

 
 

 
Kaart